Akdeniz’de Koronavirüse Karşı 6 Bini Aşkın Nokta İlaçlandı

05.06.2020 - 13:01, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz’de Koronavirüse Karşı 6 Bini Aşkın Nokta İlaçlandı

Akdeniz Belediyesi, normalleşme süreci ile birlikte Koronavirüs salgını ile mücadelesine kesintisiz devam ediyor. Mobil ekipler tarafından 6 bin 350 noktada 5 tonu aşkın ilaç kullanarak dezenfekte çalışması yaptı.

Akdeniz Belediyesi Kriz Masasına bağlı olarak çalışan mobil ekipler; Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde 1 Haziran’da başlayan normalleşme ile beraber, kamu ve özel kurumların yanı sıra, yeniden hizmete açılan işyerlerinin dezenfekte çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bugüne dek binlerce noktada ilaçlama yapan ekipler, son olarak; Kaymakamlık, emniyet, hastane, eczane ve okul binaları, aile sağlığı merkezleri, semt pazarları, balık hali, camiler ile cami avluları, depo ve antrepolar gibi noktalarda ilaçlama/dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Cadde ve sokakların yanı sıra, çöp konteynırları da yıkanıp dezenfekte edilirken, makine ikmal sahasına taşınan3 buçuk tonluk çaça konteynırları da ilaçlandı.   Başkan Gültak; “Normalleşme sürecinde de salgınla mücadele kesintisiz sürüyor” Normalleşme sürecine rağmın salgına karşı yoğun ve aralıksız bir mücadele verdiklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Aralık ayı sonunda, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp Pandemiye dönüşerek tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de ölümlere yol açan Koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren teyakkuza geçtik.   Kriz masası oluşturarak, ilçemiz genelinde tüm mahallelerimizi kapsayan topyekûn bir seferberlik ve mücadele başlattık. 150 kişilik mobil dezenfekte ekibimiz; ilçemizin tamamında: kamu binaları, okullar, camiler, sağlık ocakları ve eczaneler, liman ve balıkçı barınakları, plaza ve işyerleri, depo, antrepo, nakliyeciler sitesi gibi yerler ile toplu taşıma araçlarında, salgına karşı ilaçlama çalışmasını sürdürmektedir.   Akdeniz’de; 18 Mart-1 Haziran 2020 tarihleri arasında 6 bin 350 noktada ilaçlama yapan mobil ekiplerimiz; 5 tonu aşkın ilaç kullanılıp hazırlanmış on binlerce ton dezenfektanlı su kullandı. 9 adet aracımız sayesinde, ilçemizin cadde ve sokakları ile çöp konteynırları da belli aralıklarla yıkanıp ilaçlanıyor” diye konuştu.  
Akdeniz Belediyesi, normalleşme süreci ile birlikte Koronavirüs salgını ile mücadelesine kesintisiz devam ediyor. Mobil ekipler tarafından 6 bin 350 noktada 5 tonu aşkın ilaç kullanarak dezenfekte çalışması yaptı.

Akdeniz Belediyesi Kriz Masasına bağlı olarak çalışan mobil ekipler; Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde 1 Haziran’da başlayan normalleşme ile beraber, kamu ve özel kurumların yanı sıra, yeniden hizmete açılan işyerlerinin dezenfekte çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bugüne dek binlerce noktada ilaçlama yapan ekipler, son olarak; Kaymakamlık, emniyet, hastane, eczane ve okul binaları, aile sağlığı merkezleri, semt pazarları, balık hali, camiler ile cami avluları, depo ve antrepolar gibi noktalarda ilaçlama/dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Cadde ve sokakların yanı sıra, çöp konteynırları da yıkanıp dezenfekte edilirken, makine ikmal sahasına taşınan3 buçuk tonluk çaça konteynırları da ilaçlandı.

 

Başkan Gültak; “Normalleşme sürecinde de salgınla mücadele kesintisiz sürüyor”

Normalleşme sürecine rağmın salgına karşı yoğun ve aralıksız bir mücadele verdiklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Aralık ayı sonunda, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp Pandemiye dönüşerek tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de ölümlere yol açan Koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren teyakkuza geçtik.

 

Kriz masası oluşturarak, ilçemiz genelinde tüm mahallelerimizi kapsayan topyekûn bir seferberlik ve mücadele başlattık. 150 kişilik mobil dezenfekte ekibimiz; ilçemizin tamamında: kamu binaları, okullar, camiler, sağlık ocakları ve eczaneler, liman ve balıkçı barınakları, plaza ve işyerleri, depo, antrepo, nakliyeciler sitesi gibi yerler ile toplu taşıma araçlarında, salgına karşı ilaçlama çalışmasını sürdürmektedir.

 

Akdeniz’de; 18 Mart-1 Haziran 2020 tarihleri arasında 6 bin 350 noktada ilaçlama yapan mobil ekiplerimiz; 5 tonu aşkın ilaç kullanılıp hazırlanmış on binlerce ton dezenfektanlı su kullandı. 9 adet aracımız sayesinde, ilçemizin cadde ve sokakları ile çöp konteynırları da belli aralıklarla yıkanıp ilaçlanıyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.