Bilim Deney Merkezinde Sona Gelindi.

14.05.2019 - 18:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Bilim Deney Merkezinde Sona Gelindi.

Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim Deney Merkezinin tamamlandığını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “TÜBİTAK’ın, Bilim Deney Merkezinin donanımıyla ilgili kaynak sağlaması gerekiyor” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından Deniz Mahallesinde 5 bin 200 metrekare açık,3 bin 750 metrekare kapalı alanda yapılan Bilim Deney Merkezinin bünyesinde planetaryum, çok amaçlı salon, bilim müzesi, sera, kafeterya, gözlemevi ve ünlü bilim insanlarının heykelleri yer alacak. Altyapı çalışmaları tamamlanan ancak bilimsel deneylerin yapılabileceği donanımsal ihtiyaçları bulunan Bilim Deney Merkezinde TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, incelemelerde bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ev sahipliğinde gerçekleşen incelemelere, Mandal’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın katıldı.   Başkan Özyiğit,  konuklarına pratik bilimsel çalışmaların yapılacağı ve her yaş grubuna hitap edecek merkez hakkında bilgiler verdi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Özyiğit, “ TÜBİTAK Başkanı Sayın Hasan Mandal, Mersin Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın’dan oluşan bir heyet, belediyemiz tarafından yapılan Bilim Deney Merkezinde incelemelerde bulundu. Buranın Türkiye’de ki örneklerinden büyük ve kapsamlı olduğunu tespit ettiler. TÜBİTAK’ın Bilim Deney Merkezi’nin donanımıyla ilgili kaynak sağlaması gerekiyor. TÜBİTAK BAŞKANI Sayın Mandal’ın, bu konuda üzerlerine düşeni hassasiyetle yapacakları yönünde değerlendirmeleri oldu.  Umut ediyorum ki Eylül ayında Bilim Deney Merkezimizi, çocuklarımızın deney yapabileceği, teoride gördüklerini pratikte hayata geçire bilecekleri bir ortam olarak hazırlayacağız. Şu anda Bilim Deney Merkezimizin alt yapı inşaatı yüzde yüz seviyesinde tamamlandı ve geçici kabulü yapıldı. Artık sıra iç donanımına geldi. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.    
Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim Deney Merkezinin tamamlandığını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “TÜBİTAK’ın, Bilim Deney Merkezinin donanımıyla ilgili kaynak sağlaması gerekiyor” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından Deniz Mahallesinde 5 bin 200 metrekare açık,3 bin 750 metrekare kapalı alanda yapılan Bilim Deney Merkezinin bünyesinde planetaryum, çok amaçlı salon, bilim müzesi, sera, kafeterya, gözlemevi ve ünlü bilim insanlarının heykelleri yer alacak.

Altyapı çalışmaları tamamlanan ancak bilimsel deneylerin yapılabileceği donanımsal ihtiyaçları bulunan Bilim Deney Merkezinde TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, incelemelerde bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ev sahipliğinde gerçekleşen incelemelere, Mandal’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın katıldı.

 

Başkan Özyiğit,  konuklarına pratik bilimsel çalışmaların yapılacağı ve her yaş grubuna hitap edecek merkez hakkında bilgiler verdi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Özyiğit, “ TÜBİTAK Başkanı Sayın Hasan Mandal, Mersin Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın’dan oluşan bir heyet, belediyemiz tarafından yapılan Bilim Deney Merkezinde incelemelerde bulundu. Buranın Türkiye’de ki örneklerinden büyük ve kapsamlı olduğunu tespit ettiler. TÜBİTAK’ın Bilim Deney Merkezi’nin donanımıyla ilgili kaynak sağlaması gerekiyor. TÜBİTAK BAŞKANI Sayın Mandal’ın, bu konuda üzerlerine düşeni hassasiyetle yapacakları yönünde değerlendirmeleri oldu.  Umut ediyorum ki Eylül ayında Bilim Deney Merkezimizi, çocuklarımızın deney yapabileceği, teoride gördüklerini pratikte hayata geçire bilecekleri bir ortam olarak hazırlayacağız. Şu anda Bilim Deney Merkezimizin alt yapı inşaatı yüzde yüz seviyesinde tamamlandı ve geçici kabulü yapıldı. Artık sıra iç donanımına geldi. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.