Mersin Marina'daki işyerlerin tüm ruhsatlarını iptal edildi

20.09.2020 - 10:34, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Marina'daki işyerlerin tüm ruhsatlarını iptal edildi

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Mersin Marina ile ilgili kacak yapı mahkeme kararını uyguladı ve Mersin Marinadaki tüm işyerlerinin tüm ruhsatlarını iptal etti...

Çevre şehircilik İl Müdürlüğü Mersin Marina'nın içerisine yapılan bina ve tesislere ilişkin Mersin 2. idare mahkemesinin 13.01.2020 tarihli ve 2020/41 sayılı mahkeme kararına istinaden 16.09.2020 tarihli yazısı  ile  işletmelerin yapı ruhsatlarını ve yapı kullanma izinlerini iptal etti.   Çevre şehircilik İl Müdürlüğünün  ilgili iptal yazısında ; 644 sayılı çevre ve Şehircilik Bakanlığının kuruluş ve görevleri hakkında KHK'nın 2. maddesinin 1. fıkrasının h bendi ve   daha sonra düzenlenen  Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında 10.07.2018 tarih ve 3044 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97. maddesinin h bendi gereğince yetkili idare sıfatıyla verilmiş olan; işyeri açma ve çalışma ruhsatları , canlı müzik izinleri, mesul müdürlük belgeleri ilgi olur ile iptal edilmiştir." denildi.   Marinalar için koyulmuş yüzde 5 inşaat alanı 5,5 metre yüksekliğe uyulma zorunluluğu var.  Çevre şehircilik İl Müdürlüğünün  yapı kullanma izni ve ruhsat iptalinin ardından  kaçak bölümler yıkılması bekleniyor.    
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Mersin Marina ile ilgili kacak yapı mahkeme kararını uyguladı ve Mersin Marinadaki tüm işyerlerinin tüm ruhsatlarını iptal etti...

Çevre şehircilik İl Müdürlüğü Mersin Marina'nın içerisine yapılan bina ve tesislere ilişkin Mersin 2. idare mahkemesinin 13.01.2020 tarihli ve 2020/41 sayılı mahkeme kararına istinaden 16.09.2020 tarihli yazısı  ile  işletmelerin yapı ruhsatlarını ve yapı kullanma izinlerini iptal etti.

 

Çevre şehircilik İl Müdürlüğünün  ilgili iptal yazısında ; 644 sayılı çevre ve Şehircilik Bakanlığının kuruluş ve görevleri hakkında KHK'nın 2. maddesinin 1. fıkrasının h bendi ve   daha sonra düzenlenen  Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında 10.07.2018 tarih ve 3044 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97. maddesinin h bendi gereğince yetkili idare sıfatıyla verilmiş olan; işyeri açma ve çalışma ruhsatları , canlı müzik izinleri, mesul müdürlük belgeleri ilgi olur ile iptal edilmiştir." denildi.

 

Marinalar için koyulmuş yüzde 5 inşaat alanı 5,5 metre yüksekliğe uyulma zorunluluğu var.  Çevre şehircilik İl Müdürlüğünün  yapı kullanma izni ve ruhsat iptalinin ardından  kaçak bölümler yıkılması bekleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.