Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Oldu

18.02.2019 - 16:10, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Oldu

Uzun süredir beklenen yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar belli oldu. Bedelli askerlik sürekli hale getirildi.Zorunlu askerlik 6 aya indi

Zorunlu askerlik 6 aya düşüyor. 2 yıllık üniversite mezunlarına yedek subaylık geliyor. 2 ay acemilik dönemi sonunda kalan 10 ay yedek subay olarak askerlik yapacak ve maaş alacaklar. Lise ve altı mezunu erler 6 ay zorunlu askerlik yaptıktan sonra kendi istekleri doğrultusunda ikinci 6 ay da askerliğe devam ederlerse maaş alacaklar. İstedikleri takdirde de profesyonel asker olarak TSK'daki hizmetlerine devam edebilecekler. Üniversite ve yüksek lisans mezunları yine istedikleri takdirde 12 aylık yedek subay olarak ve maaş alarak  hizmetlerine devam edebilecekler. Bedelli askerlik sürekli hale getirildi ve 20 yaşını geçmiş askerlik şartlarını yerine getiren her vatandaş herhangi bir okul veya mezuniyet şartı aranmadan bedelli askerlikten yararlanabilecek. Rakam ise henüz netleşmedi. Yurt dışında yaşayanlar için de dövizli askerlik devam edecek.
Uzun süredir beklenen yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar belli oldu. Bedelli askerlik sürekli hale getirildi.Zorunlu askerlik 6 aya indi

Zorunlu askerlik 6 aya düşüyor.

2 yıllık üniversite mezunlarına yedek subaylık geliyor. 2 ay acemilik dönemi sonunda kalan 10 ay yedek subay olarak askerlik yapacak ve maaş alacaklar.

Lise ve altı mezunu erler 6 ay zorunlu askerlik yaptıktan sonra kendi istekleri doğrultusunda ikinci 6 ay da askerliğe devam ederlerse maaş alacaklar. İstedikleri takdirde de profesyonel asker olarak TSK'daki hizmetlerine devam edebilecekler.

Üniversite ve yüksek lisans mezunları yine istedikleri takdirde 12 aylık yedek subay olarak ve maaş alarak  hizmetlerine devam edebilecekler.

Bedelli askerlik sürekli hale getirildi ve 20 yaşını geçmiş askerlik şartlarını yerine getiren her vatandaş herhangi bir okul veya mezuniyet şartı aranmadan bedelli askerlikten yararlanabilecek. Rakam ise henüz netleşmedi.

Yurt dışında yaşayanlar için de dövizli askerlik devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.